luni, 12 noiembrie 2012

Veşnicia în Père-Lachaise



Niciodată nu am crezut că o plimbare prin cimitir poate fi atît de frumoasă, mai ales toamna cînd natura pare că joacă cu culorile sale. Şi nu e un cimitir oarecare. E unul din Paris. Cel mai mare din Paris şi unul dintre cele mai renumite din lume  - Père-Lachaise.


Un mare DA pentru o astfel de plimbare. Cel puţin 4 ore trebuie să rezervi pentru această plăcere :) mai ales dacă vrei sa-ţi găseşti idolii printre morminte. Deci, allons chercher les sepultures :) Aici îi găseşti pe Jim Morrison, Chopin, Molière, Modigliani, Honoré de Balzac, Jean de la Fontaine, Oscar Wilde, Edith Piaf, Maria Callas şi alte celebrităţi.

Aici se odihneşte Edith Piaf şi din cîte am înţeles şi alţi membri ai familiei Piaf
lix Faure, preşedintele Franţei în perioada 1895-1899
Honoré de Balzac
Mormîntul lui Oscar Wilde în dedicaţii şi săruturi
Fréric Chopin
Jim Morrison

Pare stranie ideea de a te plimba într-un cimitir, mai ales cînd eşti la o plimbare romantică :) Dar o dată ajunsă aici am descoperit un parc frumos unde multă lume vine pur şi simplu să se odihnească. Iar toate mormintele şi sculpturile din jur transformă acest loc într-un muzeu în aer liber.



Crematoriu

Cimitirul se află în arondismentul XX.  Astfel dacă ei linia 2 de metrou cobori la Père-Lachaise şi mergi pe Bd.de Ménilmontant spre poarta centrală. E bine sa ai un plan al cimitirului pe care îl poţi cumpăra de la tarabele din apropiere (2,50eur), în caz contrar rişti să te pierzi printre mii de morminte :)
Cimitirul este divizat în alei, străzi şi compartimente, are 44 de hectare şi peste 1 milion de morminte.

şi mai multe poze...























Enfin Seul ! (Arman)


2 comentarii:

  1. Da, intr-adevar un muzeu in aer liber. N-am vizitat pana acum cimitirele celebre din Paris, dar sunt si ele acolo pe lista. Foarte reusite pozele, atmosfera de toamna, culorile...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merci Larisa, imi faceam griji ca nu stiam cum e timpul la Paris la sfirsit de octombrie, dar am prins o vreme calda, mai mult decit perfecta pentru plimbari de acest gen :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...