joi, 13 decembrie 2012

Saint-Malo - Oraşul Corsarilor


Îţi mai aminteşti de romanul "Toate pînzele sus" ? Pai, uite Saint Malo este oraşul de baştină al lui Pierre Vaillant, personajul din amintirile lui Anton Lupan.
Sau poate îl cunoşti pe Robert Surcouf ? Care a devenit regele corsarilor şi cel mai vestit marinar din Franţa din toate timpurile, la fel originar din Saint-Malo.
Multe nume cunoscute sunt legate de acest oraş legendar.


Un mic port în canalul mînecii cunoscut în trecut ca oraş al corsarilor (piraţilor), în prezent un important punct de atracţie turistică în N-V Franţei în regiunea Bretania.
Perfect pentru a fi vizitat într-un weekend. Poţi face turul oraşului-cetate, să te delectezi cu fructele de mare din zonă sau chiar să faci plajă în sezonul cald.
Am avut o zi la dispoziţie pentru vizitare aşa că nu am pierdut nici un minut şi am parcurs la drum :)



Saint Malo este o adevarată aventură, păşind pe străzile pavate din interiorul zidurilor te minunezi de fiecare colţişor.

Ce vizitezi:

- zidurile oraşului - de aici ai o privelişte frumoasă asupra întregului oraş şi a ceea ce-l înconjoara: plaja, marea, portul.

- interiorul zidurilor - cetatea (Chateau), muzeul oraşului, catedrala St.Vincent, Place Chateaubriand şi cafenelele din jur, Casa ducesei Anne, Hotel de Ville (primaria), aquariumul.

-portul - o varietate mare de corăbii şi bărci acostate te aşteaptă :) Cu bus de mer (autobus pe mare) doar în 10 minute poţi ajunge în orăşelul vecin care se vede din port - Dinard ( 7 eur dus-întors de persoană).

-plaja - în timpul refluxului te poţi plimba pe plajă şi să mergi chiar pe insuliţa din apropiere (Fort du Petit-Be). Şi tot pe plaja de lîngă ziduri este o piscină naturală.










la piscine


portul

Statuia lui Jacques Cartier, explorator francez



Catedrala Saint Vincent


La întoarcere mi-am dat seama că erau destule doar cîteva ore să vină apele exact în locul unde zburdam mai devreme, şi că plaja era deja inundată în mare parte :)

before...
after...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...