sâmbătă, 1 septembrie 2012

Gustar - ethno music festival 2012

În sfîrşit am ajuns şi la Gustar - cel mai mare festival internaţional open air din ţara noastră. 25 şi 26 august au fost două zile cu multă muzică bună şi tradiţii îmbinate cu pitoreasca aşezare Orheiul Vechi. În acest an festivalul a ajuns la cea de a 3-a ediţie la care au participat invitaţi din: România - trupa OM, Portugalia - Toques de Caramulo, Serbia - Bojan Ristic Brass Band, Polonia - Maria Pomianowska precum şi îndrăgiţii interpreţi autohtoni ca Valy Boghean şi Trigon ş.a



În ciuda căldurii de afară de 40 de grade şi a rîndurilor interminabile la bere a fost o atmosferă plăcută şi prietenoasă :) Pe lîngă muzică şi dansuri în programul festivalului au intrat şi tîrguri meşteşugăreşti, expoziţie de costume şi instrumente muzicale tradiţionale. Nu au lipsit nici plăcintele şi sarmalele gătite de gospodinele din satele din apropiere şi vinul moldovenesc, mmm şi acum simt mirosul de grătar :)
Cei care au fost prezenţi au putut să exploreze împrejurimile Orheiului Vechi - băile turceşti, izvorul medieval,  mănăstirile rupestre precum şi gospodăriile tradiţionale din satele Butuceni şi Trebujeni.
Pentru cei care au rămas peste noapte şi care au venit pentru ambele zile de festival a fost creat un camping pe malul Răutului.

Acum vă invit să vedeţi cîteva poze de la faţa locului...































 Escaladînd stîncile descoperi o panoramă frumoasă şi un apus de soare nemaipomenit :)




 







Sper să ne întîlnim la urmatoarea ediţie Gustar ! 

xoxo Dia


2 comentarii:

  1. Ce dragut! Ador astfel de festivaluri! Apusul de soare este splendid, fotografiile sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult Larisa ! si te asteptam la urmatoarea editie ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...