sâmbătă, 15 septembrie 2012

Lacul şi barajul Vidraru


Lacul Vidraru este un lac de acumulare care a fost creat prin construcţia barajului Vidraru pe rîul Argeş în 1966, pentru producerea de energie electrică. Barajul se află la o distanţă de aproximativ 40 km de Curtea de Argeş şi se poate ajunge pe drumul naţional 7C. Cu mari sacrificii omeneşti (80 de persoane decedate) construcţia barajului a durat cinci ani şi jumătate. Cînd a fost inaugurat se afla pe locul 5 din topul barajelor din Europa şi 9 din lume. Lacul are 465 de milioane de metri cubi de apă, o lungime de 10,3 km cu o adîncime de 155 metri. Barajul are o înălţime de 166,6 metri şi este primul baraj în arc construit în România.



Barajul Vidraru are 307 metri din Transfăgărăşan cunoscut şi ca "Dumul dintre nori", este cea mai înaltă şosea din România. Eu am ajuns doar pînă la baraj, dar dacă vă continuaţi drumul pe Transfăgărăşan ajungeţi pînă la lacul Bîlea, trecînd pe lăngă cascada Capra. Din pozele pe care le-am văzut şi din cîte am auzit este un loc de vis, deci data viitoare trebuie să explorez Transfăgărăşanul :)







Pe un vîrf de munte se poate de admirat statuia gigantică a lui Prometeu cu fulgerul în mînă, simbol al electricităţii, operă creată de sculptorul Constantin Popovici.


În apropiere se află Cetatea Poenari, fosta reşedinţă a lui Vlad Ţepeş, la care poţi ajunge urcînd cele 1480 de trepte :)



Lacul şi barajul Vidraru este vizitat nu doar de turişi pentru frumuseţea sa, dar şi de către pasionaţii de sporturi extreme, la baraj fiind amenajat un spaţiu pentru bungee jumping, cu o înălţime de 166 metri. Aţi încerca ? :) sau poate aţi facut-o deja... curajoşilor :)






Un comentariu:

  1. :)) N-am incercat sa fac bungee jumping nici la Vidraru si nici in alta parte ..si nici nu intentionez prea curand :)).
    Oricum, locul este tare tare fain, este o constructie impresionanata, una din cele mai frumoase din Ro. Am fost de cateva ori pe acolo...sper sa revin...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...