sâmbătă, 14 septembrie 2013

Muzeele londoneze (partea I)


O parte bună din cele mai vizitate muzee din lume se află la Londra, cum ar fi renumitul British Museum, National Gallery sau Natural History Museum, ceea ce face din Londra o adevărată metropolă a muzeelor.
Londra ar mai fi şi unul din puţinele oraşe europene care acordă vizitatorilor sai intrarea gratuită în cele mai importante muzee. Nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de Londra !


Uite aici ce muzee poţi vizita gratuit:

- British Museum
- National Gallery
- Tate Modern
- Tate Britain
- Natural History Museum
- Victoria and Albert Museum
- Science Museum
- National Portrait Gallery
- Impreial War Museum

În cîteva zile petrecute la Londra am reuşit să vizitez doar 4 dintre ele şi abia aştept să le văd şi pe restul.
Important de ştiut că pentru vizitarea muzeelor ai nevoie de ceva timp. Cel puţin o jumătate de zi (4-6 ore) sau chiar o zi întreagă pentru un muzeu care sunt pur si simplu "enormisimus", cum le zice o prietenă de a mea care stă ani buni la Londra :)

Am început cu South Kensington - unde găseşti 3 muzee importante din cele menţionate : Natural History Museum, Science Museum si Victoria and Albert Museum care se află la cîţiva paşi unul de altul şi nu departe de Hyde Park, cel mai mare parc londonez. Acum că le-am vizitat nu pot să zic care mi-a plăcut mai mult pentru că toate sunt absolut excepţionale.


Natural History Museum

Cel mai frumos muzeu de istorie naturală pe care l-am văzut pînă acum. Este împărţit în patru zone: Blue zone - unde descoperi exponate cu schelete de dinozauri şi diferite mamifere terestre sau marine. Cui poate să nu-i placă aşa ceva? Copiii sunt pur şi simplu fermecaţi, ca şi adulţii, de altfel :) Green zone - unde găseşti mai multe galerii cu ecologia planetei. Orange zone - unde este plasat Centrul Darwin şi descoperi viaţa a tot felul de insecte. Red zone - în care ajungi pe o scară rulantă care te duce în interiorul pamîntului să descoperi evoluţia pămîntului, precum şi galerii despre vulcani sau cutremure.












Victoria and Albert Museum, cunoscut şi ca V&A

Cel mai mare muzeu de artă decorativă şi design din lume, galeriile căruia se întind pe zece km organizate în cîteva nivele şi împărţite după teme: Asia - nivelul 1, unde găseşti exponate de artă din China, Japonia, Korea, galeria artei islamice, Asia de Sud şi o galerie cu sculpturi.  Europa - împărţită pe mai multe nivele 1,2,3,4 unde găseşti arta britanică din perioada 1500-1760 şi 1760-1900, galeria lui Rafael, perioada medievală şi renaştrea, Europa 1600-1800. Materiale şi tehnici - nivelele 1,3,4,6 unde vezi galeriile cu obiecte lucrate din ceramică, sticlă, fier, argint, galerii cu  picturi, fashion, bijuterii, teatru şi cinema, colecţia de fotografii. Modern - arta sec. XX la nivelul 3. Şi diferite Expoziţii - la nivelul 1 (expoziţiile pot fi cu plată).















În partea II despre Science Museum şi Tate Modern ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...