duminică, 15 septembrie 2013

Muzeele londoneze (partea II)




Science Museum

Important de ştiut este că intrarea este gratis, dar dacă vrei să vezi cîteva din fimuleţele 3D la IMAX Cinema trebuie să-ţi cumperi un explorer ticket vezi preţ.
Aici găseşti expoziţii şi galerii cu cele mai mari descoperiri ştiinţifice de-a lungul timpului din diferite domenii. De la explorarea spaţiului şi primii paşi pe lună pînă la descoperirea corpului uman din galeria Who am I?  şi cele mai noi invenţii în medicină. Un loc minunat pentru cei dornici de ştiinţă şi relaxant în acelaşi timp.














Our future choices hydrogen-powered urban car

Fiind pasionată de avioane şi tot ce ţine de aviaţie am şi găsit locul preferat - Flight Gallery :)
Se găseşte la etajul 3 şi are forma unui hangar de avioane. Aici vezi de la primele modele de avioane pînă la Boeingul 747, de fapt o secţiune a acestuia tăiată dintr-un avion de pasageri din 1974, acest model fiind folosit şi în prezent de unele companii aeriene. La intrarea în galerie vezi replica balonului cu aer cald al fraţilor Montgolfier.











The Tate Modern

Una din cele mai importante galerii de artă din lume. Interesantă este şi clădirea în care este amenajată galeria - fosta centrală electrică Victorian Bankside. Aici găsim importante lucrări de artă din sec.XX de Picasso sau Matisse precum şi alte opere de artă modernă.
Tate Modern se află în Bankside la sud de Thamisa. Iar dacă o iei pe Millenium bridge ajungi direct la catedrala St.Paul de cealaltă parte a rîului.

Tate Modern






Pablo Picasso "Nude woman in  a red armchair" 1932
Vedere de pe o terasă a muzeului...
Millenium Bridge & St.Paul's Cathedral




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...