duminică, 5 august 2012

Biblioteca călătorului

Am cumpărat şi eu cîteva ghiduri turistice de la National Geographic Traveler :) E prima colecţie de acest gen şi datorită bibliotecii Adevărul am reuşit să adun cîteva. La prima vedere mi s-a părut cam puţină informaţie, o descriere la general cu cele mai cunoscute obiective turistice. Dar, pe de altă parte e imposibil să treci totul despre o ţară intr-o singură cărţulie, de asta e şi ghid... să cuprindă idei generale după care să ne ghidăm, pe care le-am găsit destul de utile.


De exemplu pentru vacanţa la Paris am luat cîteva sugestii de trasee turistice. Tot aici am citit că cea mai bună îngheţată din tot Parisul este în Île St-Louis la Berthillon...  yamy yamy chiar e  foarte bună :)
Desigur cind  imi planific o călătorie sursa de baza rîmăne a fi internetul, cu multitudinea de site-uri existente nici nu mai e nevoie de alt ghid :) tripadvisor este unul din preferatele mele... nu obosesc să citesc toate comentariile celor care au vizitat deja un loc, cu plusurile şi minusurile descrise nu-mi vine decît să vizitez şi să-mi fac propria opinie,  Toma necredinciosul... nu cred pînă nu văd :))

Din site-urile pe care le folosesc cel mai des pentru planificarea unei călătorii :
tripadvisor
touristguide
virtualtourist
lonelyplanet

Pentru rezervare de hotel:
booking online
accorhotels

Rezervări bilete avia:
http://www.vola.ro
http://www.esky.ro
http://www.airtickets.md
http://www.blueairweb.com
http://wizzair.com
http://www.ryanair.com
http://www.carpatair.com

Şi desigur fără de recomandările şi povestioarele de călătorie din blogosferă nu m-aş porni la drum. Aşa că vă las şi mă duc să mai citesc cîte ceva pentru următoarea vacanţă ;)

                                                                      xoxo Dia

2 comentarii:

  1. Eu intotdeauna in librarii ma opresc mai intai la rafturile cu ghiduri turistice :))! Le citesc ca pe un roman, iar apoi cu creionul in maina subliniez, colorez, imi fac schite :))! Dincolo de planificarea vacantelor sunt interesante si pentru cultura generala, cred eu. Majoritatea cuprind multe informatii, istorie, geografie, traditii, cultura a tarii respective deci merita. In general nu imi place sa merg intr-un loc orbeste, fara sa stiu prea multe despre el. Lectura placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...